Skip to content

#396. The Jayhawks “Tampa to Tulsa”, 2003

26 Aug, 2012

Lyssna på Spotify: The Jayhawks “Tampa to Tulsa”
Fanns det en utställning för talangfulla trummisar skulle Tim O’Reagan sitta i den mest välupplysta montern. Han blev medlem i The Jayhawks inför Sound Of Lies 1997 och visade redan där att han kunde både skriva låtar(”Bottomless cup”) och sjunga. Bandet gick i bräschen för alt-countryn med sina första skivor, till stor del tack vare kemin mellan de båda LennonMcCartney-frontmännen Gary Louris och Mark Olson.

1995 hoppade Mark Olson av bandet för att följa sin flickvän Victoria Williams, och Louris styrde då skutan i en poporienterad riktning på Sound Of Lies och Smile, men 2003 på Rainy Day Music var man tillbaka i Flying Burrito Brothers-land igen.

”Tampa to Tulsa” är en ren road-movie som utspelar sig på en Greyhound-buss där det spelas tärning i mittgången, soldater är på permission och börsnoteringar kommer från någons radio. Och föraren räknar ner milen som återstår att köra tills han är hemma hos kvinnan han älskar.

Låten är numera given på The Jayhawks livespelningar där O’Reagan får välförtjänta applåder. I våras på Debaser Medis var det kvällens höjdpunkt.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: