Skip to content

#396. The Jayhawks “Tampa to Tulsa”, 2003

26 augusti, 2012

Lyssna på Spotify: The Jayhawks ”Tampa to Tulsa”
Fanns det en utställning för talangfulla trummisar skulle Tim O’Reagan sitta i den mest välupplysta montern. Han blev medlem i The Jayhawks inför Sound Of Lies 1997 och visade redan där att han kunde både skriva låtar(”Bottomless cup”) och sjunga. Bandet gick i bräschen för alt-countryn med sina första skivor, till stor del tack vare kemin mellan de båda LennonMcCartney-frontmännen Gary Louris och Mark Olson.

1995 hoppade Mark Olson av bandet för att följa sin flickvän Victoria Williams, och Louris styrde då skutan i en poporienterad riktning på Sound Of Lies och Smile, men 2003 på Rainy Day Music var man tillbaka i Flying Burrito Brothers-land igen.

”Tampa to Tulsa” är en ren road-movie som utspelar sig på en Greyhound-buss där det spelas tärning i mittgången, soldater är på permission och börsnoteringar kommer från någons radio. Och föraren räknar ner milen som återstår att köra tills han är hemma hos kvinnan han älskar.

Låten är numera given på The Jayhawks livespelningar där O’Reagan får välförtjänta applåder. I våras på Debaser Medis var det kvällens höjdpunkt.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: