Skip to content

#420. Carly Simon ”It was so easy”, 1972

19 Sep, 2012

Lyssna på Spotify: Carly Simon “It was so easy”
Omslaget till Carly Simons andra album No Secrets från 1972 är helt enkelt fantastiskt. Det ser ut som att någon paparazzi-fotograf fångat henne mitt i steget ute på en shoppingtur, inte helt olikt de bilder vi matas med i kvällspressens alla skvaller-spalter.

Fotot togs i London under tiden hon var där för att spela in albumet, och blev snabbt omtalat och populärt bland framför allt manliga fans tack vare – ehm – två framträdande saker. Med risk för att framstå som sexistisk eller något ännu lägre kan man bara konstatera att det var oerhört sexigt att se Simon vandra gatan fram som vilken shoppande kvinna som helst: ung, snygg, självsäker och chic på en och samma gång. Fast utan några pråliga attiraljer. Och utan BH, förstås.

Carly Simon hade en benägenhet att skriva låtar som är väldigt självbiografiska, åtminstone låter dom så, och ”It was so easy”, om hennes barndom, var inget undantag. Senare delen av sin karriär har hon dock ägnat åt att spela in en massa cover-album, vilket oftast brukar vara den tidpunkt då gamarna börjar cirkla runt i luften ovanför. Därför ska vi minnas hennes bästa tid från tidigt 70-tal med akustisk folk-rock och icke photo-shoppade skivomslag. Det var så mycket enklare då.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: