Skip to content

#420. Carly Simon ”It was so easy”, 1972

19 september, 2012

Lyssna på Spotify: Carly Simon ”It was so easy”
Omslaget till Carly Simons andra album No Secrets från 1972 är helt enkelt fantastiskt. Det ser ut som att någon paparazzi-fotograf fångat henne mitt i steget ute på en shoppingtur, inte helt olikt de bilder vi matas med i kvällspressens alla skvaller-spalter.

Fotot togs i London under tiden hon var där för att spela in albumet, och blev snabbt omtalat och populärt bland framför allt manliga fans tack vare – ehm – två framträdande saker. Med risk för att framstå som sexistisk eller något ännu lägre kan man bara konstatera att det var oerhört sexigt att se Simon vandra gatan fram som vilken shoppande kvinna som helst: ung, snygg, självsäker och chic på en och samma gång. Fast utan några pråliga attiraljer. Och utan BH, förstås.

Carly Simon hade en benägenhet att skriva låtar som är väldigt självbiografiska, åtminstone låter dom så, och ”It was so easy”, om hennes barndom, var inget undantag. Senare delen av sin karriär har hon dock ägnat åt att spela in en massa cover-album, vilket oftast brukar vara den tidpunkt då gamarna börjar cirkla runt i luften ovanför. Därför ska vi minnas hennes bästa tid från tidigt 70-tal med akustisk folk-rock och icke photo-shoppade skivomslag. Det var så mycket enklare då.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: