Skip to content

#444. Max Romeo “Wet dream”, 1968

13 oktober, 2012

Lyssna på Spotify: Max Romeo ”Wet dream”
“Den handlar om ett läckande tak.” Jo, tjenare. Dra den om Rödluvan också. En av dom mest uppenbara texterna om sex försökte Max Romeo lura alla att den handlade om ett dåligt tätat hus.Vad en flicka hade med läckande tak att göra – eller tvärtom – var lite svårt att förklara med textrader som ”Lie down girl, let me push it up, push it up” och “give the fanny to me”. BBC köpte inte heller den förklaringen och förbjöd sina DJ’s att ens nämna låten vid namn, något som bara gav bränsle till elden och förde upp låten på topp tio i Storbritannien.

Som så ofta inom reggae var det riddim vi hörde i ”Wet dream” helt och hållet Derrick Morgans ”Hold you Jack” med nyskriven text. Morgan skulle ha varit sångare på den Lee Perry-producerade ”Wet dream”, men valde att avstå och Perry tvingade istället in Romeo i studion för att slutföra låten. Inte för att jag trodde att Morgan var den präktiga typen, rude boy och allt, men alla har vi våra principer.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: