Skip to content

#454. Son Volt “Picking up the signal”, 1997

23 Oct, 2012

Lyssna på Spotify: Son Volt “Picking up the signal”
Där vägen i mitten av 90-talet delade sig för alt-country-inspiratörerna Uncle Tupelo valde till en början både Jeff Tweedy och Jay Farrar samma riktning mot Gram Parsons-silhuetten som skymtade i horisonten. Några år senare drog Tweedys Wilco allt mer åt indierock.

Farrar hade inte någon större lust att ändra inriktning med Son Volt, något som fastslog en gång för alla att han är den sanna arvtagaren efter Parsons, Neil Young och Steve Earle. Alt-country kan vara lågmäld, vacker och dyster. Den kan också, som i ”Picking up the signal”, vara full av maskulina, muskulösa riff kombinerade med Farrars kraftfulla röst.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: