Skip to content

#454. Son Volt “Picking up the signal”, 1997

23 oktober, 2012

Lyssna på Spotify: Son Volt ”Picking up the signal”
Där vägen i mitten av 90-talet delade sig för alt-country-inspiratörerna Uncle Tupelo valde till en början både Jeff Tweedy och Jay Farrar samma riktning mot Gram Parsons-silhuetten som skymtade i horisonten. Några år senare drog Tweedys Wilco allt mer åt indierock.

Farrar hade inte någon större lust att ändra inriktning med Son Volt, något som fastslog en gång för alla att han är den sanna arvtagaren efter Parsons, Neil Young och Steve Earle. Alt-country kan vara lågmäld, vacker och dyster. Den kan också, som i ”Picking up the signal”, vara full av maskulina, muskulösa riff kombinerade med Farrars kraftfulla röst.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: