Skip to content

#473. Imperial Drag “Boy or a girl”, 1996

12 Nov, 2012

Lyssna på Spotify: Imperial Drag “Boy or a girl”
Den androgyna glamrocken återuppstod redan innan The Darkness och The Ark slog mynt av den. Där Jellyfish tog slut fann medlemmarna andra projekt, och keyboardisten Roger Joseph Manning Jr. samt sent inkomna gitarristen Eric Dover(som en period var sångare i Slash’s Snakepit) bildade det nya bandet Imperial Drag, som dock bara skulle leva precis så länge att dom hann ge ut ett album som endast deras gamla fans tog till sig(och knappt det).

Möjligen tog Justin Hawkins poserna från Dover ett par steg längre, men kan annars tacka för inspirationen. Imperial Drag hade influenserna från Queen och T.Rex m.fl., byxbenen var utsvängda och skjortorna glittrade förföriskt i MTV. Och självklart var dom helt ute när världen stod på tå och spanade efter nästa Nirvana och Pearl Jam. Men mini-hiten med den passande titeln “Boy or a girl” är väl värd att minnas.

3 Comments
  1. Camilla L permalink

    Dessa posörer till sångare tar liksom bort fokuset från låtarna…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: