Skip to content

#497. Foo Fighters “I’ll stick around”, 1995

30 Dec, 2012

Lyssna på Spotify: Foo Fighters “I’ll stick around”
En av de homogent positiva recensionerna av Foo Fighters debut löd något i stil med: “Den här skivan får en att undra vem av medlemmarna i Nirvana som egentligen var den mest talangfulle.” Förståeligt, eftersom Dave Grohl spelade alla instrument och skrev alla låtar utan någon assistans. Allra mest förståeligt då låtarna var förstklassiga, han tycktes ha haft ett lager i likhet med George Harrison inför All Things Must Pass. I viss mån rynkade vissa på näsan över att han benyttjade samma typ av låtuppbyggnad som Nirvana; lugna verser, explosiva refränger. Men vadå, skulle han ha börjat lira country?

“This is a call” hade spelats en del på både radio och MTV, och det i kombination med recensionerna var tillräckligt starka skäl till att springa ner till Skivfönstret i Fältöversten så fort tillfälle gavs.

Under många år spekulerades över om “I’ll stick around” var kritisk mot Courtney Love, och 2009 erkände Grohl slutligen detta efter 15 år av nekande(“Just read the fucking words!”). Oavsett hur Love reagerade så fick vi andra en perfekt mix av The Beatles och Hüsker Dü, och det av den nördiga killen i hästsvans som spelade trummor åt Kurt Cobain. Men det var då det.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: