Skip to content

#498. The Gutter Twins “The stations”, 2008

1 januari, 2013

Om man betraktar Mark Lanegans lyckade samarbete med Isobel Campbell som Skönheten Och Odjuret kan man nog säga att projektet The Gutter Twins tillsammans med Greg Dulli snarare i så fall är Odjuret Och Odjuret.

Både Lanegan och Dulli har en pondus och karisma i sitt uttryck som väldigt få kommer i närheten av. Deras mörka stämmor och djuriska framtoning blandas helt perfekt i öppningsspåret till albumet Saturnalia, det hittills enda från duon. Stämningen i låten är lika olycksbådande som de mörka molnen på omslaget, och de båda frontmännen framstår som två mässande präster, uttalandes besvärjelser för att driva ut demonerna. Lite exorcism behövs ibland.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: