Skip to content

#498. The Gutter Twins “The stations”, 2008

1 Jan, 2013

Om man betraktar Mark Lanegans lyckade samarbete med Isobel Campbell som Skönheten Och Odjuret kan man nog säga att projektet The Gutter Twins tillsammans med Greg Dulli snarare i så fall är Odjuret Och Odjuret.

Både Lanegan och Dulli har en pondus och karisma i sitt uttryck som väldigt få kommer i närheten av. Deras mörka stämmor och djuriska framtoning blandas helt perfekt i öppningsspåret till albumet Saturnalia, det hittills enda från duon. Stämningen i låten är lika olycksbådande som de mörka molnen på omslaget, och de båda frontmännen framstår som två mässande präster, uttalandes besvärjelser för att driva ut demonerna. Lite exorcism behövs ibland.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: