Skip to content

Nytt från Frank Ocean/Pulp

2 Jan, 2013

Myspace tipsar varje vecka om nya släpp, och nyårsrekommendationerna innehöll två låtar som jag själv fann synnerligen intressanta.

Frank Ocean, det senaste stjärnskottet inom R&B, har tokhyllats för sitt album channelORANGE som hamnat i topp på åtskilliga av årsbästalistorna från 2012. I november rapporterades att han gjort en låt till Quentin Tarantinos kommande film, Django Unchained, men bara en månad senare kom beskedet att låten inte används i filmen. Den innovativa balladen “Wise man” blev således en tidig julklapp, minst sagt.

Tarantino förklarade enligt Rolling Stone saken så här: Frank Ocean wrote a fantastic ballad that was truly lovely and poetic in every way, there just wasn’t a scene for it. I could have thrown it in quickly just to have it, but that’s not why he wrote it and not his intention. So I didn’t want to cheapen his effort. But, the song is fantastic, and when Frank decides to unleash it on the public, they’ll realize it then.” Och Tarantino ska hedras för att han inte bara slängde in låten, som visar att vi lär få höra mer av Ocean framöver. Ocean själv borde dock vara mer rättvis och inte bara göra som han gjorde, nämligen slänga ut låten som ett oönskat barn lite på slentrian med orden “django was ill without it”. Döm själv.

Det andra tipset från Myspace var en ny låt med Pulp, “After you”, som producerats i samarbete med James Murphy(LCD Soundsystem). Utöver det faktum att låten bör vara en kommande favorit på Debasers indiediscokvällar så indikerar sångtexten att Jarvis Cocker inte tappat skärpan: “…from disco to disco, from Safeway to Tesco, we’re shopping around from the cradle to death row…” Jag blir också påmind om hur hans röst ibland påminner om Marc Almonds.

Även här fick vi en julklapp fylld med löften om kommande stordåd.

From → Musiktips, Nyheter

One Comment

Trackbacks & Pingbacks

  1. The Bucket List Vecka 5 « Songs for Whoever

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: