Skip to content

#505. The Wallflowers “Angel on my bike”, 1996

13 Jan, 2013

Lyssna på Spotify: The Wallflowers “Angel on my bike”
Hur mycket Jakob Dylan än försökte undvika ämnet var det stört omöjligt. Och trodde han verkligen – på riktigt – att världens alla musikjournalister skulle låta bli att ta upp det förbjudna: hans far?

Samtidigt fick han skylla sig själv lite grann. Den musik hans The Wallflowers spelade var inte direkt avvikande från det Bob sysslade med. Ej heller från Bobs kompisar. Slidegitarr á la George Harrison. En hes röst som minde om hans stamtavla. Tom Petty ska vi bara inte tala om.

Men det var välförtjänt som bandet fick en dundersuccé med albumet Bringing Down The Horse, som mitt i post-grungens ödelandskap var det motgift världen behövde: någon som kunde sjunga(på riktigt, ej härma Eddie Vedder), raka rocklåtar med begripliga sångtexter, och en klassisk sättning med trummor, bas, två gitarrer och orgel. En hel del som just Tom Petty & The Heartbreakers(Mike Campbell deltog också i inspelningarna).

Statusgästerna avlöste varandra: Adam Duritz, Gary Louris, Sam Phillips. Nashville-veteranen Leo LeBlanc som spelade pedal steel avled i cancer strax före albumet gavs ut, och Dylan tillägnade det därför till honom. Flera priser tilldelades albumet och dess singlar/videos, men bästa låten var ”Angel on my bike”, med Michael Penn i kören.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: