Skip to content

#505. The Wallflowers “Angel on my bike”, 1996

13 januari, 2013

Lyssna på Spotify: The Wallflowers ”Angel on my bike”
Hur mycket Jakob Dylan än försökte undvika ämnet var det stört omöjligt. Och trodde han verkligen – på riktigt – att världens alla musikjournalister skulle låta bli att ta upp det förbjudna: hans far?

Samtidigt fick han skylla sig själv lite grann. Den musik hans The Wallflowers spelade var inte direkt avvikande från det Bob sysslade med. Ej heller från Bobs kompisar. Slidegitarr á la George Harrison. En hes röst som minde om hans stamtavla. Tom Petty ska vi bara inte tala om.

Men det var välförtjänt som bandet fick en dundersuccé med albumet Bringing Down The Horse, som mitt i post-grungens ödelandskap var det motgift världen behövde: någon som kunde sjunga(på riktigt, ej härma Eddie Vedder), raka rocklåtar med begripliga sångtexter, och en klassisk sättning med trummor, bas, två gitarrer och orgel. En hel del som just Tom Petty & The Heartbreakers(Mike Campbell deltog också i inspelningarna).

Statusgästerna avlöste varandra: Adam Duritz, Gary Louris, Sam Phillips. Nashville-veteranen Leo LeBlanc som spelade pedal steel avled i cancer strax före albumet gavs ut, och Dylan tillägnade det därför till honom. Flera priser tilldelades albumet och dess singlar/videos, men bästa låten var ”Angel on my bike”, med Michael Penn i kören.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: