Skip to content

Recension: Johnny Marr ”Upstarts” – ny singel

15 januari, 2013

Den ena halvan av den brittiska indierockens Bacharach/David må inte längre bry sig om att göra ny musik, men det gör åtminstone den andra.

Johnny Marr har inte suttit på arslet överhuvudtaget sedan The Smiths, utan varit medlem i både The The och Modest Mouse, likaväl som han har gett ut ett album i eget namn(nästan). Lägg till det runt en miljard gästspel eller nåt. Nu är det dags för den ”riktiga” solodebuten, och igår släpptes videon till ”Upstarts” på NME:s hemsida.

Jag kan inte påstå att jag är överdrivet upphetsad. Låten har bra driv, feta gitarrer och Marrs dubblerade sång låter väl helt okej. Han sjunger efter resurserna skulle vi kunna säga, för att inte låta negativ. Påminner inte soundet lite grann om när The House of Love gjorde sitt comebackalbum 2004? Fast med mindre melodi. Uppenbarligen har han också lyssnat en del på Franz Ferdinand. Egentligen är det bestående minnet just discokompet i mellanspelen, kanske det enda som också är riktigt charmigt.

Om det här ska vara en teaser för kommande albumet The Messenger(släpps 25 februari 2013) blir jag smått oroad för hur resten kommer att låta. Men ibland kan det bli fel val av förstasingel, så jag kastar inte in handduken – ännu.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: