Skip to content

Recension: Depeche Mode ”Heaven” – Ny singel

1 februari, 2013


Spotify: Depeche Mode ”Heaven”

Så var den här då, den efterlängtade nya singeln från Depeche(kommande albumet Delta Machine släpps 25 mars). Och i vanlig ordning satsar dom inte stenhårt på någon uptempolåt för att charma några nya fans eller leta någon topp 3-position på listorna för att få komma till Top Of The Pops och mima. Dom vet ju var dom har oss, och vice versa. Win-win, med andra ord.

Inte gör det mig något. Det börjar bli tjatigt nu, men det här är den tredje nya singeln från en stor och inflytelserik 80-talsartist jag recenserar på kort tid(efter Johnny Marr och Prince). Äntligen kan jag få vara lite positiv, eller ”tredje gången gillt” om man så vill.

Jag tycker att det låter bättre än på länge. En soulballad med fallande versackord á la Youssou N’Dour & Neneh Cherrys ”7 Seconds”, en fuzzig bas som luckrar upp lite i övergången till vad som liknar en gospelrefräng. En hel del av arrangemanget påminner om traditionell rock och i viss mån – dare I say it? – grunge(gitarrsoundet från Soundgardens ”The day I tried to live”!).

Med en gospelkör och pitbull-approach från en överteatralisk whiskyröstad Dave Gahan skulle det ha kunnat vara något nytt från Greg Dulli. Det söta blandas med det salta, lite som en påse Gott & Blandat, fast utan att man irriterar sig över allt som fastnar i tänderna.

Videon är dessutom rasande snygg, med det hypnotiska laserbildspelet i fonden, och killarna blir bara snyggare och elegantare med åren. Och ja, jag räknar även in Fletch.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: