Skip to content

Track of the day #518. Guy Chadwick “You’ve Really Got A Hold On Me”, 1998

9 Feb, 2013

Spotify: Guy Chadwick “You’ve Really Got A Hold On Me”
Så här är det: en och samma kvinna har funnits vid min sida i 15 år nu. Egentligen var den stora dagen i torsdags, men eftersom jag var bortrest i jobb firar vi idag istället. Mycket flyter samman i minnet från vår första tid tillsammans, men skadad som jag är kommer jag förstås ihåg alla låtar vi lyssnade på(läs: som jag spelade). Och jag fick henne att åtminstone inledningsvis ta till sig artister som hon aldrig skulle gjort annars.

En av dessa var The House Of Love-sångaren Guy Chadwick. Hans namn vilar inte på mångas läppar, men han hade nyligen släppt sitt första och hittills enda soloalbum när nyförälskelsen spirade som mest. “You’ve Really Got A Hold On Me” är en kärlekslåt, men ingalunda mjäkig och sentimental, och dess sirenliknande riff kan vi båda börja nynna på än idag rätt vad det är. Och ja, jag är medveten om likheterna med “Heroes” i verserna, men det hör inte hit. Jag säger bara som Guy: “And I like it, it’s what I need”

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: