Skip to content

Låtrecension: Jaheim “Age Ain’t A Factor” – Ny singel

11 May, 2013

Spotify: Jaheim “Age Ain’t A Factor”
Mr Teddy Pendergrass Jr är tillbaka från ingenstans med en hyllning till alla “cougars”. Jag blev fruktansvärt glad när jag såg nyheten om hans återkomst. När jag hörde låten blev jag lika besviken. Jag känner mig nedsablad.

Ett varmt groove(samplat från Isley Brothers “Groove With You”…) driver fram låten i midtempo, och sången – som förvisso är oantastlig i ton och klangfärg – rabblar fram en sångtext(jag vägrar kalla det lyrik) om hur ljuvt det är med medelålders kvinnor och deras fortsatta attraktionskraft. Halvrappade fraser som “…looking sexy for no reason” gör att jag börjar undra vem som lurat honom till detta?

Tanken var god att slå ett slag för att stoppa den kollektiva åldersfixeringen, men i “Age Ain’t A Factor” faller det helt ihop. Även om säkert en och annan av Jaheims gamla groupies fortfarande känner sig personligen träffade av dessa kvalmiga nödrim så försöker alla vi andra hålla oss för skratt. Min personliga anti-favorit är denna kuplett:

Ladies, it’s Thanks Giving and I’m about to eat that stuffing
You look better the older you get, Benjamin Button

Men seriöst.

Ålder kanske inte är en parameter att ta hänsyn till, varken för Jaheim eller någon annan. Det är däremot en vettig sångtext om man nu har bestämt sig för att skriva en.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: