Skip to content

Låtrecension: Jaheim ”Age Ain’t A Factor” – Ny singel

11 maj, 2013

Spotify: Jaheim ”Age Ain’t A Factor”
Mr Teddy Pendergrass Jr är tillbaka från ingenstans med en hyllning till alla ”cougars”. Jag blev fruktansvärt glad när jag såg nyheten om hans återkomst. När jag hörde låten blev jag lika besviken. Jag känner mig nedsablad.

Ett varmt groove(samplat från Isley Brothers ”Groove With You”…) driver fram låten i midtempo, och sången – som förvisso är oantastlig i ton och klangfärg – rabblar fram en sångtext(jag vägrar kalla det lyrik) om hur ljuvt det är med medelålders kvinnor och deras fortsatta attraktionskraft. Halvrappade fraser som ”…looking sexy for no reason” gör att jag börjar undra vem som lurat honom till detta?

Tanken var god att slå ett slag för att stoppa den kollektiva åldersfixeringen, men i ”Age Ain’t A Factor” faller det helt ihop. Även om säkert en och annan av Jaheims gamla groupies fortfarande känner sig personligen träffade av dessa kvalmiga nödrim så försöker alla vi andra hålla oss för skratt. Min personliga anti-favorit är denna kuplett:

Ladies, it’s Thanks Giving and I’m about to eat that stuffing
You look better the older you get, Benjamin Button

Men seriöst.

Ålder kanske inte är en parameter att ta hänsyn till, varken för Jaheim eller någon annan. Det är däremot en vettig sångtext om man nu har bestämt sig för att skriva en.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: