Skip to content

Backtrack of the day #557: Catherine Wheel ”Satellite”(från Adam and Eve, 1997)

27 april, 2015

LYSSNA VIA WiMP

Bara det faktum att ens kusin heter Bruce Dickinson borde ha öppnat en del dörrar. Därmed inte sagt att Rob Dickinson, frontman i Catherine Wheel, satte det på visitkortet. Hans eget band var ju ändå det största i hemstaden Great Yarmouth. Första åren bakades de in i shoegaze, och visst var det mycket gitarrer i deras sound, men mot slutet av 90-talet visade de en mer polerad sida inriktad på snygga arrangemang och tydligare melodier.

På albumet Adam and Eve lät bandet som en fortsättning på Talk Talk, något som kan tillskrivas en viss gästmusiker. Keyboardisten och producenten Tim Friese-Greene var inofficiell medlem i Talk Talk under många år. Han hade dessutom producerat Catherine Wheel-albumet Ferment 1992. Hela Adam and Eve är en mycket starkare platta än den erkänts vara, och ”Satellite” som är ett av de rockigare spåren bjuder på massiva riff och fina vokalharmonier.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: