Skip to content

Nick Drake ”Northern sky”, 1970

11 september, 2011

Lyssna på Spotify: Nick Drake ”Northern sky”
Nick Drake är en av dom där artisterna som klassas som Kult, dvs hade ingen större framgång under sin aktiva tid men har blivit hyllad och uppskattad av nya generationer år efter år. I den klubben finns även exempelvis Big Star, Scott Walker och Orange Juice.

Med vissa låtar är det svårt att sätta fingret på vad som gör den så bra. Är det texten? Rösten? Arrangemanget? Melodin? Vackra ”Northern sky” är i alla fall den av Nick Drakes låtar som har gjort starkast intryck på mig, tydligen likaså hos filmproducenternas musikansvariga eftersom låten används flitigt som soundtrack.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: