Skip to content

David Bowie ”Queen Bitch”, 1971

10 september, 2011

Lyssna på Spotify: David Bowie ”Queen bitch”
Vet inte om detta kan kallas rock’n’roll-HBT-anthem, Bowie kan lika gärna driva med hela företeelsen som att hylla den. Glimten i ögat har den i alla fall. När han sjunger om någons ”bibbety-bobbety-hat” och att ”I can do better than that” är det svårt att hålla sig för skratt, men han syftar förstås på transornas försök att bräcka varandra med den mest extrema utstyrseln.

Mick Ronson’s krispiga gitarr gör låten till en riktig stänkare, och precis som med alla Bowie’s tidiga album var produktionen oklanderlig. Låten hamnade så småningom även som b-sida på ”Rebel rebel”-singeln.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: