Skip to content

Shack ”Cornish Town”, 1999

4 Oct, 2011

Lyssna på Spotify: Shack “Cornish Town”
Den här hade inte gjort bort sig på Love’s klassiker från 1967, ”Forever changes”. Ända sedan Fab Four har Liverpool haft en tradition av musiker med känsla för utsökta melodier, så även bröderna Mick och John Head. Dom har tagit en ofta krokig väg där den drog-ackompanjerade karriären löpt förbi The Pale Fountains, Shack, Love(bröderna Head turnerade med sina idoler i mitten av 90-talet), Michael Head & The Strands och sedan Shack igen.

Inför den sanslöst hyllade(den fanns med i toppen på åtskilliga Årets Skivor-listor 1999) ”H.M.S. Fable” shejpade dom till sig och höll sig ifrån tvivelaktigheter – och vilket resultat det blev när musiken fick vara i fokus! Det finns något att fästa sig vid i varje låt, de flesta skrivna av Mick Head, men allra mest fastnar ”Cornish Town”, skriven av John Head. Den känns på något sätt som en släkting till Simon & Garfunkel’s ”The only living boy in New York”, fast förpassad till den sydligaste engelska landsbygden. Mest njuter jag av ”Na-na-na”-stämmorna mot slutet.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: