Skip to content

The Commodores ”Oh no”, 1981

20 Nov, 2011

Lyssna på Spotify: The Commodores “Oh no”
The Commodores borde egentligen delas in i tre episoder: Del 1 som den svettiga funkperioden, Del 2 som Lionel Richies glansdagar och Del 3 som Vi-klarar-oss-nog-ändå-utan-vår-största-stjärna-fast-innerst-inne-vet-vi-att-det-är-kört-perioden.

Lionel Richie kände nog att han kunde dra igång en solokarriär utan större problem, hans röst bar upp alla dom stora(men likartade) balladerna: ”Easy”, ”Sail on”, ”Still” och ”Three times a lady”. Men den bästa var den countryinfluerade ”Oh no” från In the pocket 1981, det sista albumet innan han lämnade bandet. Det är något med själva produktionen och elpianosoundet(i vers 2) som gör den här speciell. Och förstås rösterna som utbrister själva “Oh no” i refrängen. Lite av Chicago’s “If you leave me now”(nu är vi farligt nära credd-gränsen).

”Oh no” gav en föraning om vad som komma skulle för Richie och hans ballader, men dom blev smöriga bortom alla proportioner och exempelvis ”Say you, say me” får hårstråna på armarna att stå rätt upp, och inte in a good way.

För att vara helt ärlig så föredrar jag ”Brickhouse”-The Commodores, men ska du höra en enda Lionel Richie-ballad i ditt liv så ska du höra ”Oh no”.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: