Skip to content

The Commodores ”Oh no”, 1981

20 november, 2011

Lyssna på Spotify: The Commodores ”Oh no”
The Commodores borde egentligen delas in i tre episoder: Del 1 som den svettiga funkperioden, Del 2 som Lionel Richies glansdagar och Del 3 som Vi-klarar-oss-nog-ändå-utan-vår-största-stjärna-fast-innerst-inne-vet-vi-att-det-är-kört-perioden.

Lionel Richie kände nog att han kunde dra igång en solokarriär utan större problem, hans röst bar upp alla dom stora(men likartade) balladerna: ”Easy”, ”Sail on”, ”Still” och ”Three times a lady”. Men den bästa var den countryinfluerade ”Oh no” från In the pocket 1981, det sista albumet innan han lämnade bandet. Det är något med själva produktionen och elpianosoundet(i vers 2) som gör den här speciell. Och förstås rösterna som utbrister själva ”Oh no” i refrängen. Lite av Chicago’s ”If you leave me now”(nu är vi farligt nära credd-gränsen).

”Oh no” gav en föraning om vad som komma skulle för Richie och hans ballader, men dom blev smöriga bortom alla proportioner och exempelvis ”Say you, say me” får hårstråna på armarna att stå rätt upp, och inte in a good way.

För att vara helt ärlig så föredrar jag ”Brickhouse”-The Commodores, men ska du höra en enda Lionel Richie-ballad i ditt liv så ska du höra ”Oh no”.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: