Skip to content

The Sugarcubes “Birthday”, 1987

7 december, 2011

Lyssna på Spotify: The Sugarcubes ”Birthday”
En stor röst från en liten kvinna från ett litet land. Och Björk Gudmundsdottir’s barnsliga röst växte snabbt ur The Sugarcubes för en internationell superkarriär. ”Birthday” var språngbrädan. Det motsägelsefulla var dock att Sockerbitarnas främsta singel handlade om något så obesjunget som pedofili. Det smaklösa temat matchas möjligen av Serge & Charlotte Gainsbourg’s ”Lemon incest”, annars är världen relativt befriad från dylik lyrik.

Om man bortser från Björk’s riviga röst så är det dom skeva gitarrerna, dom lite på måfå inslängda syntljuden och knepigt nog dom syntetiska trummorna(vanligtvis en nackdel) som höljer ”Birthday” lite i en mystik som matchar textens tema.

Orelaterad fråga: hur ofta har egentligen ordet ”knickers” använts i en sångtext?

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: