Skip to content

Bangles “Going down to Liverpool”, 1984

13 Feb, 2012

Lyssna på Spotify: Bangles “Going down to Liverpool”
Tänk att det fanns en tid före “Eternal flame” där Bangles var unga och oförstörda och spelade sin egen favoritmusik. Förutom sina egna gitarrpopkompositioner gjorde dom covers på bl.a. The Grass Roots, Big Star och The Merry-Go-Round. ”Going down to Liverpool” är en cover på en Katrina & The Waves-låt, skriven av Kimberly Rew som tidigare var gitarrist i Robyn Hitchcocks legendariska The Soft Boys.

TV-kanalen BBC 2 hade en riktig långkörare i många år, den rått satiriska men ändå hjärtliga musikfrågesporten Never mind the Buzzcocks. Ett stående inslag i programmet var det som kallades Identity Parade. Man gjorde en line-up med fem personer, varav en var en gammal musiker, och de båda lagen skulle identifiera vem detta var. Jag minns mycket väl en episod där Kimberly Rew var den som skulle identifieras, och att jag blev lite ledsen över hela situationen. Det kändes…ovärdigt på något sätt. Här stod en förvisso ”gammal”(45 plus), men ändå hyllad musiker, uppradad med andra medelålders män och såg ut som en föråldrad version av Ola Ström i Solstollarna. Han var på något sätt värd bättre än att vara lite halvt drift-kucku(=sarkastiska kommentarer från deltagarna) i ett underhållningsprogram.

Låt oss minnas Rew för det han var bäst på, nämligen att skriva fantastiska låtar. Originalversionen av Katrina & The Waves är också väl värd en lyssning, men det energiska framförandet av Bangles gör att min röst läggs på deras version.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: