Skip to content

The Skids ”The saints are coming”, 1979

6 Mar, 2012

Lyssna på Spotify: The Skids “The saints are coming”
Sorgligt egentligen att så mycken musik är sprungen ur ond, bråd död. Men musik är känslor och sorg är en av dom starkaste känslorna. Richard Jobson hade en vän som blev mördad av IRA på Nordirland, därav låtens inspirationskälla.

U2 & Green Day gjorde en gemensam nyinspelning av låten till förmån för New Orleans befolkning som drabbades hårt av orkanen Katrina. Intäkterna går till organisationen Music Rising som hjälper till med att återuppbygga kulturen i New Orleans, bland annat genom att ersätta instrument som försvann i orkanen.

Inte helt oväntat blev det en hit med dunder och brak, men innebar också att The Skids lyftes fram i rampljuset igen. Det gläder mig att U2 & Green Day inte förändrade låten särdeles mycket utan behöll större delen av originalarrangemanget.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: