Skip to content

The Skids ”The saints are coming”, 1979

6 mars, 2012

Lyssna på Spotify: The Skids ”The saints are coming”
Sorgligt egentligen att så mycken musik är sprungen ur ond, bråd död. Men musik är känslor och sorg är en av dom starkaste känslorna. Richard Jobson hade en vän som blev mördad av IRA på Nordirland, därav låtens inspirationskälla.

U2 & Green Day gjorde en gemensam nyinspelning av låten till förmån för New Orleans befolkning som drabbades hårt av orkanen Katrina. Intäkterna går till organisationen Music Rising som hjälper till med att återuppbygga kulturen i New Orleans, bland annat genom att ersätta instrument som försvann i orkanen.

Inte helt oväntat blev det en hit med dunder och brak, men innebar också att The Skids lyftes fram i rampljuset igen. Det gläder mig att U2 & Green Day inte förändrade låten särdeles mycket utan behöll större delen av originalarrangemanget.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: