Skip to content

Héroes Del Silencio ”Entre dos tierras”, 1990

29 mars, 2012

Lyssna på Spotify: Héroes Del Silencio ”Entre dos tierras”
På väg till Cypern och Ayia Napa för studentresa under två veckor. I Scanair-planet söderut säljs förstås hörlurar ombord för alla som vill lyssna på musik under resans gång. Normalt brukar jag släpa med mig egen musik i form av blandade kassettband på min Sony Walkman-freestyle. Men inte den här gången, på grund av svaj orsakat av taskigt tonhuvud.

Jag köper ett par lurar och tvingar mig igenom Right Said Fred och London Boys innan jag bestämmer mig för att prova Medelhavs-kanalen. Där finns allt som bjuds på resmålen, bland annat ”Zorba” slår det mig. Efter den så kommer något okänt spanskt, men med ett intro som är så majestätiskt att det inte går att skippa förbi. Det är ”Entre dos tierras”.

Eftersom detta skedde nästan 20 år före Spotify och 5 år före internet nådde mig, så hade jag helt ärligt ett helvete att försöka komma ihåg låten. Jag gjorde allt jag kunde för att inte glömma den tills jag fick möjlighet att börja efterforska, väl hemkommen och tillnyktrad till Svedala. Till slut hittade jag skivan på NK i Stockholm, och Senderos de traicion blev snabbt en favorit under ett par år.

Spansk rock, kan det vara något? Ja, det kan det. Lyssna själv då. Majestätiskt var ordet.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: