Skip to content

The Posies “Matinee”, 2001

18 juni, 2012

Lyssna på Spotify: The Posies ”Matinee”
För många år sedan såg jag Ken Stringfellow och Jon Auer på Södra Teatern i Stockholm, dit dom tagit sig och sin akustiska turné. Deras spelning höll på i nästan 4 timmar, och dom radade upp alla dom stora låtarna vi lärt oss älska under åren. Dom försökte under denna spelning också lära oss i publiken att älska ljudet av hur man stämmer om gitarrsträngar i alternativa skalor än EADGBE. Men vad vet jag, kanske hade dom bara råd att ta med sig en enda gitarr vardera? Tack och lov lyckades dom underhålla med frejdigt mellansnack medan dom satt och skruvade, så timmarna gick ändå inte långsamt.

2001 gav dom ut en EP med fyra akustiska nyinspelningar, bland annat en cover på The Byrds ”Lady friend”. Deras egna ”Matinee” signalerade att The Posies fortfarande hade känslan för bra sextiotalsmelodier i sig.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: