Skip to content

The Posies “Matinee”, 2001

18 Jun, 2012

Lyssna på Spotify: The Posies “Matinee”
För många år sedan såg jag Ken Stringfellow och Jon Auer på Södra Teatern i Stockholm, dit dom tagit sig och sin akustiska turné. Deras spelning höll på i nästan 4 timmar, och dom radade upp alla dom stora låtarna vi lärt oss älska under åren. Dom försökte under denna spelning också lära oss i publiken att älska ljudet av hur man stämmer om gitarrsträngar i alternativa skalor än EADGBE. Men vad vet jag, kanske hade dom bara råd att ta med sig en enda gitarr vardera? Tack och lov lyckades dom underhålla med frejdigt mellansnack medan dom satt och skruvade, så timmarna gick ändå inte långsamt.

2001 gav dom ut en EP med fyra akustiska nyinspelningar, bland annat en cover på The Byrds ”Lady friend”. Deras egna ”Matinee” signalerade att The Posies fortfarande hade känslan för bra sextiotalsmelodier i sig.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: