Skip to content

#401. Guided By Voices “Game of pricks”, 1995

31 Aug, 2012

Lyssna på Spotify: Guided By Voices “Game of pricks”
Produktiv är en underdrift när vi talar om Robert Pollard. Den tid det tar för en normal människa att skriva en låt räcker för honom att färdigställa tio. Om dom sedan är fyra minuter eller fyrtio sekunder långa har ingen betydelse. Alla är nämligen av lika hög klass.

Guided By Voices startade 1986 när Pollard och några kompisar bestämde sig för att plocka det bästa från The Who och The Raspberries och stoppa in det i ett kassettband genom att bara hänga på sig instrumenten och trycka på REC-knappen. Åtminstone är det så dom låter. Lo-fi var länge synonymt med Guided By Voices och även efter deras inträde i riktiga studios har dom inte frångått sina spartanska ideal.

Fan-sajterna har kämpat hårt för att kartlägga bandets alla utgåvor, framför allt från de första åren då skivorna oftare återfanns i vindsförråden hos deras släkt och vänner än i skivaffärerna.

Som om det inte vore nog med det stora antalet låtar gjordes dom ofta också i flera versioner. En fyrkanalsinspelning av ”Game of pricks” finns exempelvis med på albumet Alien Lanes, men den här ordentliga, tagen från EP:n Tigerbomb, är den definitiva. Den perfekta korsningen mellan Hüsker Düs softa sida och Big Stars hårda.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: