Skip to content

#495. The Mission “Severina”, 1987

25 Dec, 2012

Lyssna på Spotify: The Mission “Severina”
Det där med gothrock reflekterade jag aldrig särskilt mycket över på den tiden. The Cure var The Cure, The Sisters Of Mercy var The Sisters of Mercy. The Mission var The Mission. Jag själv var syntare med vyer att vidga. Att det mesta var dränkt i svart – kläder, läppstift, backdrops, skivomslag, texter – var inget som varken störde eller lockade mig. Det handlade bara om musiken för mig.

På något sätt uppfattade jag inte den som gjord av och för deprimerade outsiders med fallenhet för familjen Addams garderober. Det kan ha berott på att där finns en stark melodisk ryggrad i mycket av den goth jag hörde, inte bara dova monotona ljudmattor. Wayne Hussey och Craig Adams som hade sina rötter i The Sisters Of Mercy blandade Led Zeppelin med Echo & The Bunnymen och vann många fans på sin raka typ av rock.

”Severina”, från The Missions debutalbum God’s Own Medicine, var som en fantasysaga, med flickan som dansar i månskenet med vind i håret och en dröm i sitt hjärta. Helt fantastisk, tyckte jag när den kom ut, och det tycker jag fortfarande.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: