Skip to content

#495. The Mission “Severina”, 1987

25 december, 2012

Lyssna på Spotify: The Mission ”Severina”
Det där med gothrock reflekterade jag aldrig särskilt mycket över på den tiden. The Cure var The Cure, The Sisters Of Mercy var The Sisters of Mercy. The Mission var The Mission. Jag själv var syntare med vyer att vidga. Att det mesta var dränkt i svart – kläder, läppstift, backdrops, skivomslag, texter – var inget som varken störde eller lockade mig. Det handlade bara om musiken för mig.

På något sätt uppfattade jag inte den som gjord av och för deprimerade outsiders med fallenhet för familjen Addams garderober. Det kan ha berott på att där finns en stark melodisk ryggrad i mycket av den goth jag hörde, inte bara dova monotona ljudmattor. Wayne Hussey och Craig Adams som hade sina rötter i The Sisters Of Mercy blandade Led Zeppelin med Echo & The Bunnymen och vann många fans på sin raka typ av rock.

”Severina”, från The Missions debutalbum God’s Own Medicine, var som en fantasysaga, med flickan som dansar i månskenet med vind i håret och en dröm i sitt hjärta. Helt fantastisk, tyckte jag när den kom ut, och det tycker jag fortfarande.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: