Skip to content

Track of the day #522. Shack ”Undecided”, 1995

18 februari, 2013

Spotify: Shack ”Undecided”
En vän frågade nyligen om exempel på artister som aldrig fått den uppskattning de förtjänat, men som förtjänade ett bättre öde. Ett namn som alltid kommer upp i mitt huvud i dessa diskussioner är Mick Head.

På 80-talet erhöll han en viss uppmärksamhet med sitt The Pale Fountains, likaså med Shack under 90- och 00-talet, men aldrig att det riktigt blossade upp till något större. Hyllad och avgudad av de som hört honom, hur det nu skulle kunna leda till något när massorna aldrig nås. Fast så enkelt är det inte, det vet vi alla. Och i ärlighetens namn har han och hans folkrock alltid varit ur led med tiden, hur bra hans kompositioner än varit.

En i sanning besvärlig karriär – droger och annat har bidragit till några käppar i hjulen – skrev ännu ett kapitel 1991 när en studiobrand förstörde mastertejperna till det färdiginspelade Shack-albumet Waterpistol, där ”Undecided” ingick. Fyra år senare grävdes kopior fram, vilket gav möjlighet till att ge ut albumet till slut.

Det råder inga tvivel om att allt kunde ha varit annorlunda i ett parallellt universum. Ett där verklig talang värdesätts. Och en av de vackraste scouse-dialekterna sedan George Harrison tidigaste intervjuer med The Beatles.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: