Skip to content

Track of the day #522. Shack “Undecided”, 1995

18 Feb, 2013

Spotify: Shack “Undecided”
En vän frågade nyligen om exempel på artister som aldrig fått den uppskattning de förtjänat, men som förtjänade ett bättre öde. Ett namn som alltid kommer upp i mitt huvud i dessa diskussioner är Mick Head.

På 80-talet erhöll han en viss uppmärksamhet med sitt The Pale Fountains, likaså med Shack under 90- och 00-talet, men aldrig att det riktigt blossade upp till något större. Hyllad och avgudad av de som hört honom, hur det nu skulle kunna leda till något när massorna aldrig nås. Fast så enkelt är det inte, det vet vi alla. Och i ärlighetens namn har han och hans folkrock alltid varit ur led med tiden, hur bra hans kompositioner än varit.

En i sanning besvärlig karriär – droger och annat har bidragit till några käppar i hjulen – skrev ännu ett kapitel 1991 när en studiobrand förstörde mastertejperna till det färdiginspelade Shack-albumet Waterpistol, där “Undecided” ingick. Fyra år senare grävdes kopior fram, vilket gav möjlighet till att ge ut albumet till slut.

Det råder inga tvivel om att allt kunde ha varit annorlunda i ett parallellt universum. Ett där verklig talang värdesätts. Och en av de vackraste scouse-dialekterna sedan George Harrison tidigaste intervjuer med The Beatles.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: