Skip to content

Recension: Josh Rouse “Julie(Come Out Of The Rain)” – Ny singel

19 Mar, 2013

Spotify: Josh Rouse “Julie(Come Out Of The Rain)”
Jag trodde att åren i spanska solkuststaden Altea hade begravt den ursprungliga Josh Rouse för gott(han kostar till och med på sig att sjunga “It’s cold in San Fransisco, it’s California grey” …). Men icke. Puh!

Återförenad med den mäktige Brad Jones som producent har Rouse återgått till det sound han hade för ett decennium sedan på mästerverken Under Cold Blue Stars, 1972 och Nashville: varm, soldränkt och melankolisk soft-rock, kraftigt 70-talsinfluerad. Kort sagt allt det som en gång fick mig att näst intill falla på knä och fria till honom.

Allt jag saknat är nu tillbaka igen: Jones distinkta men följsamma basgångar, pedalsteelen, de ringande gitarrerna, mellotronen, Rouses trånande lyrik. Senaste åren med sina inslag av spansk musik har inte på något sätt varit dåliga, bara det att vi glidit sakta ifrån varandra. Att återförenas på det här sättet var mer än jag vågat hoppas på.

The Happiness Waltz släpps idag i Nordamerika, 25/3 i övriga världen.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: