Skip to content

Låtrecension: NONONO “Hungry Eyes” – Ny singel från svenska sensationstrion

20 Jan, 2014

LYSSNA VIA WiMP

LYSSNA VIA RARA

Men det var väl på tiden. När man når de framgångar som NONONO gjort med “Pumpin’ Blood” brukar man inte vara sena att utnyttja slagläget. Och så dröjer det närmare ett år till uppföljarsingeln? Dröjsmålet har dock inte försämrat trions slagläge, utan förbättrat det avsevärt. När det började dra ihop sig till albumrelease i höstas vaknade nämligen stora björnen USA till liv, och plötsligt fick “Pumpin’ Blood” ett förlängt liv som kulminerade med ett framträdande hos Jimmy Kimmel i TV i slutet av oktober samt att låtens video i skrivande stund är uppe i långt mer än 3 miljoner visningar på Youtube.

Idag släpps nya singeln “Hungry Heart”, och visar att all väntan inte varit förgäves. Deras vassa vapen i den bultande rytmen spetsas med Stina Wäpplings inlevelsefulla sång(lite som hos gamla tyska 80-talsbandet Propaganda), och i likhet med “Pumpin’ Blood” är refrängen exakt lagom repetitiv utan att bli tjatig. Dessutom gillar jag basgångens enkla, men effektiva, anslag.

Som för att bevisa att de inte gått bort sig helt i jakt på radiolistor ligger även fina trip-hop-balladen “Scared” som B-sida.

Det här var inget mindre än exakt den start som popåret 2014 behövde.

Debutalbumet We Are Only What We Feel släpps 24 mars 2014.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: