Skip to content

Ny singel: Eken “Du Kan Kalla Mig”

8 Jul, 2014


Anders Eklund, aka Eken, erkänner utan omsvep att hans musiks signum är djupt rotat i det kaliforniska 70-tal där Crosby, Stills & Nash satte agendan tillsammans med namn som Firefall, Jackson Browne och Michael Nesmith, där en fallenhet för stämsång i kombination med folkplockande gitarrspel till och med kunde betyda mer än rätt kontakter vid anskaffning av förbjudna substanser.

Förra året släppte han “Du Får Komma Närmre” som med sina smäktande vokalarrangemang och lätt psykedeliska ugglehoanden(!) i bakgrunden svepte likt en ljum högsommarvind genom sociala medier. Nu är han tillbaka med den lika uppseendeväckande “Du Kan Kalla Mig”, ännu en välkomponerad akustisk pärla(även den med ugglor!). En del av hemligheten med det målmedvetna 70-talssoundet är ett mödosamt studioarbete, där varje pålägg är genomtänkt och utprovat. På autentisk Stephen Stills-bas har han anlitat Kristofer Krydda Sundström, och trummorna spelas smakfullt av Tobias Tagesson som varvar jazz med Robyn & Röyksopp-turnerande.

Det framstår som rena önskedrömmen, men i en mindre googlebar värld kunde “Du Kan Kalla Mig” ha gjort uppståndelse som någon återfunnen förlorad mastertejp Jojje Wadenius spelat in i Laurel Canyon med CSN&Y.

Fotnot: “Du Får Komma Närmre” kom ut första gången i januari 2013 på Recrec, men fick en nyrelease 1 april 2014 på nytt bolag.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: