Skip to content

Kool & The Gang ”Spirit of the boogie”, 1975

29 oktober, 2011

Lyssna på Spotify: Kool & The Gang ”Spirit of the boogie”
Om man skummar igenom listettor genom åren på jakt efter soulhits så hittar man inte några direkta överraskningar, men tar man steget till Billboard’s dedikerade Soul-singellista så blir det genast intressantare. När ”Spirit of the boogie” intog förstaplatsen i slutet av maj 1975 föregicks den av Smokey Robinson’s ”Baby that’s backatcha” och efterträddes av Major Harris’ ”Love won’t let me wait”.

De som förknippar Kool & The Gang med sena 70-talets popdisco som ”Cherish”, ”Fresh” och  ”Ladies night” får gärna göra det, men de första åren som regelrätt funkband är fasen så mycket mer spännande.

”Spirit of the boogie” har ett blås-intro som får en att haja till som om man hörde dagens eko-signaturen. Därefter är det pulserande funk med en mörk voice-over á la Vincent Price(som hörs på Michael Jackson’s ”Thriller”) och en massa ”Uh!”, ”C’mon!”, ”Get uppah!” och ”Huh!” i en härligt strid ström.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: