Skip to content

Monster Magnet ”Crop circle”, 1999

27 May, 2012

Lyssna på Spotify: Monster Magnet “Crop circle”
New Jerseys stonerrockare har aldrig skämts för sina egna metalhjältar: Hawkwind, Led Zeppelin, Black Sabbath, Blue Cheer och UFO, men även MC5 och Stooges kan urskönjas. Monster Magnet var med både om att bygga upp den nya vågen av stonerband tillsammans med Kyuss under nittiotalet, och sedan rida på den sida vid sida av Fu Manchu när framgångarna kom i större sammanhang.

Klart bästa albumet, Powertrip, sålde till och med guld i USA 1999, och i Sverige har bandet haft en stadig skara fans efter det. ”Space Lord” och ”Powertrip” blev hits, men Powertrips inledande ”Crop circle” är det mest minnesvärda. Efter en trippig förstaminut kommer låten igång ordentligt vid Dave WyndorfsCome on!”, och om man har hög volym från start kan det vara bra om man är beredd att…HÖJA!

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: