Skip to content

Monster Magnet ”Crop circle”, 1999

27 maj, 2012

Lyssna på Spotify: Monster Magnet ”Crop circle”
New Jerseys stonerrockare har aldrig skämts för sina egna metalhjältar: Hawkwind, Led Zeppelin, Black Sabbath, Blue Cheer och UFO, men även MC5 och Stooges kan urskönjas. Monster Magnet var med både om att bygga upp den nya vågen av stonerband tillsammans med Kyuss under nittiotalet, och sedan rida på den sida vid sida av Fu Manchu när framgångarna kom i större sammanhang.

Klart bästa albumet, Powertrip, sålde till och med guld i USA 1999, och i Sverige har bandet haft en stadig skara fans efter det. ”Space Lord” och ”Powertrip” blev hits, men Powertrips inledande ”Crop circle” är det mest minnesvärda. Efter en trippig förstaminut kommer låten igång ordentligt vid Dave WyndorfsCome on!”, och om man har hög volym från start kan det vara bra om man är beredd att…HÖJA!

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: