Skip to content

#435. Lasse Lindh “Sommarens sista smak”, 2005

4 Oct, 2012

Lyssna på Spotify: Lasse Lindh “Sommarens sista smak”
Sett till det faktum att jag gjorde min värnplikt i Härnösand under åtta månader borde jag sannolikt föredra ”Överlever du Härnösand överlever du allt” som inleder hans tredje och självbetitlade album Lasse Lindh.

Men pop- och nostalgikaramellen ”Sommarens sista smak” kommer aldrig att lämna mig. Det är den perfekta låten för övergången från sommar mot höst, och den låt som bäst fångar den där känslan från tonåren när en del av mig sörjde att sommarlovet snart var slut men en annan del gladdes åt att träffa alla skolkamrater igen. Inte minst tjejerna, om vi ska vara ärliga. Sånt ska göras med riktig, svensk pop.

Lasse Lindh gjorde sig ett namn som indiepop-hopp för drygt tio år sedan, så döm om min förvåning när han dök upp i Melodifestivalen inte bara en utan två gånger, 2008 och 2009. Jag tycker tyvärr att åtminstone mitt eget intresse för honom svalnade en aning efter det, trots helt okej insatser utan att tappa brallorna eller trovärdigheten.

Precis som jag överlevde Lindh Härnösand och flyttade till Stockholm efter uppväxten för att bli artist på riktigt. Jag kan inte klandra honom. Inte på något sätt. Överlever man ska man uppskatta livet. Hur traumatiskt det än har varit.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: