Skip to content

#450. Harry Chapin “Cats in the cradle”, 1974

19 Oct, 2012

Lyssna på Spotify: Harry Chapin “Cats in the cradle”
Klassisk tårdrypare, några andra ord finns inte för ”Cats in the cradle”. Och i dagens tider där föräldrar inte har tid för sina barn och knappt för sig själva ter sig en moralkaka från 1974 inte särskilt mossig.

En stackars son försöker få sin pappas uppmärksamhet men får bara höra hur pappan hela tiden svarar att det får bli senare. Resor och annat är viktigare. Med tiden blir sonen både tonåring och vuxen och viftar bort sin pappa precis som han själv blivit bortviftad.

Den stora ironin är att sonen under hela barndomen sagt att ”I’m gonna be like you dad, you know I’m gonna be like you”. Man får nog tänka över vilka ideal man vill att ens barn ska få. Vilka ideal det var som drev clown-metal-rockarna Ugly Kid Joe(bara namnet…) till en cover av den här vet jag inte. Kanske var dom förbisedda som barn och hade svårt att säga det på vanligt vis? Själv önskar jag att dom undvikit att föra fram det med en meningslös cover av ”Cats in the cradle”. Fast helt meningslös var den ändå inte. Dom gav oss ju faktiskt en anledning att lyssna på originalet av Harry Chapin istället.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: