Skip to content

Popaganda 2014, Stora Scenen: First Aid Kit, Betyg 4/5

31 Aug, 2014


Foto: Emma Andersson

Av Tommy Juto

Jag bevakar Popaganda 2014 på uppdrag av Kulturbloggen.com, där nedanstående recension publicerats.

Egentligen är det ganska enkelt. Vi kom för att se och höra dem. De kom för att underhålla oss. Alla gick hem med förrättat verk. Svårare än så är det inte.

Men vi måste säga några saker också. Som att First Aid Kit i vanlig ordning gör en fin spelning, om än inte lika intim som på Berns för ett par månader sedan. Det här är ändå en festival, och är man inte sista akt för kvällen går det inte att ta ut svängarna med extranummer, akustiskt opluggade låtar eller covers på sina favoriter. Eller jo, en cover trycker de allt in; Love Interruption av Jack White, vilken inspirerar bandet att göra sitt yttersta för att rocka loss, en ambition man måste beundra sett till förutsättningarna. När allt kommer omkring talar vi om artister som grundar allt på akustisk country.

Söderbergskorna konstaterar att första gången de spelade på Popaganda 2008 var de 15 och 17 år unga. Idag är de fullfjädrade internationella stjärnor och har fått ta emot guldskivor för senaste albumet Stay Gold. Allt de rör vid tycks bli till guld, och allt de behöver göra nu är att hålla färgen.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: