Skip to content

#461. The Soundtrack of Our Lives “Fermament vacation”, 1996

30 Oct, 2012

Lyssna på Spotify: The Soundtrack Of Our Lives “Fermament vacation”
Om dom fått som dom ville hade The Soundtrack of Our Lives första album varit en trippel-CD med 50 låtar, men skivbolaget fick skrämselhicka och satte stopp för dom planerna. Kanske lika bra det, även om tanken var kittlande med en sån trippelmacka.

Och med facit i hand blev ju Welcome To The Infant Freebase en dundersuccé, grammispristagare och allt. Framför allt var det ett album som väckte liv i en svensk rockscén som bestod av britpop-kopior, grunge-wannabees som kommit försent och våra nya dunderhajpade darlings från Eskilstuna.

Man kan inte säga att dom kom med något nytt när dom spelade rock i rakt nedstigande led från The Doors, Love, Led Zeppelin och Neil Young, men just då var dom ändå en frisk fläkt. Dom satte i rättan tid tillbaka ett hjärta i en livlös kropp som dränerats på sitt innehåll av skivbolagen som manat fram den sista stora köpruschen hos skivsamlare genom sitt signande av intetsägande band som inte skulle lämna något minnesvärt till eftervärlden. Nu låter det som att allt annat var skit, vilket förstås är missvisande. Men andelen skit har inte varit så stor sedan dess, så något lärde alla sig. Det ska vi tacka en grupp över genomsnittet kompetenta Göteborgsmusiker för.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: