Skip to content

#482. Old 97’s ”Question”, 2001

1 december, 2012

Lyssna på Spotify: Old 97’s ”Question”
Dom var aldrig lika stora, kända eller kreddiga att namedroppa som The Jayhawks, Whiskeytown och Uncle Tupelo, men likväl en del av No Depression-rörelsen. Ledda av Rhett Millers fina låtskrivande och övergivna röst betraktades bandet som mycket lovande men blev aldrig riktigt dom stora stjärnor som många förutspådde.

Det är dock ingen som helst anledning till att bortse från dom, utan tvärtom ett skäl till att gräva lite djupare. Med ett antal album samt några soloalbum från Miller(senast i år) är Old 97’s fortfarande aktiva och turnerar.

Kanske var det här den smörigaste sången Rhett Miller skrev och sjöng, men i mitt tycke håller den sig på rätt sida gränsen. Givetvis blev också ”Question” ett självklart soundtrack till avgörande scener – inte minst när någon friade – i flertalet TV-serier.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: