Skip to content

#482. Old 97’s ”Question”, 2001

1 Dec, 2012

Lyssna på Spotify: Old 97’s “Question”
Dom var aldrig lika stora, kända eller kreddiga att namedroppa som The Jayhawks, Whiskeytown och Uncle Tupelo, men likväl en del av No Depression-rörelsen. Ledda av Rhett Millers fina låtskrivande och övergivna röst betraktades bandet som mycket lovande men blev aldrig riktigt dom stora stjärnor som många förutspådde.

Det är dock ingen som helst anledning till att bortse från dom, utan tvärtom ett skäl till att gräva lite djupare. Med ett antal album samt några soloalbum från Miller(senast i år) är Old 97’s fortfarande aktiva och turnerar.

Kanske var det här den smörigaste sången Rhett Miller skrev och sjöng, men i mitt tycke håller den sig på rätt sida gränsen. Givetvis blev också ”Question” ett självklart soundtrack till avgörande scener – inte minst när någon friade – i flertalet TV-serier.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: