Skip to content

Albumrecension: Sad Day For Puppets ”Come Closer”, Betyg 4/5

22 augusti, 2013

Blackeberg är känt för tre saker: basket, som skådeplats för skräckfiktion och Sad Day For Puppets. Ingen tvekan om vad jag föredrar allra mest.

Indiebandet har rönt framgångar internationellt, i synnerhet i Japan och Storbritannien, där man haft vett att uppskatta kombinationen grusiga elgitarrer och den ljusa rösten från sångerskan Anna Eklunds stämband. Tidigare har tonvikten legat på en skvalande ljudbild rotad i den brittiska 80- och 90-talsindien, men på nya albumet Come Closer har man polerat upp det hela en smula och övergett shoegazen för mer drömpop samtidigt som melodierna är intakta. Klokt nog har man också framhävt Eklunds sång. Och jag protesterar inte. I mitt tycke kan detta vara det starkaste de någonsin spelat in.

Samtliga låtar har sin egen identitet, främst ”Human Heart”, ”Senseless”, den simpla men förföriskt vackra ”Bye Bye” med sin 60-talsuppbyggnad samt den syntpoppiga ”Sugar”. Eklund och bandets förmåga att fungera som en enhet ger albumet den klass det har, och det låter på många sätt som om Belinda Carlisle hade frontat Lush. Den här hösten börjar bra.

Come Closer släpps 28 augustiOne Comment

Trackbacks & Pingbacks

  1. The Bucket List Vecka 36 | Songs for Whoever

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: